21 червня від артобстрілу загинула 8-річна Маргарита Гапоненко. Дівчина померла на місці, біля свого будинку у селі Безруки, надворі якого сиділа з тіткою.

Вона стала 44-ю дитиною, яка загинула на Харківщині під час повномасштабної війни

Це село, як і ще кілька сіл Дергачівського району, звільнили від окупації 22 квітня. Попри це, село практично щодня фігурує у зведеннях про обстріли по житлових будинках. Звідси виїхала більшість мешканців, але Ріта з мамою та тіткою Юлею залишилась. Саме тітка була з дівчинкою в той день, вона отримала важкі поранення і перебуває в лікарні.

Односельчанка Ольга Легенька виклала в мережу відео з підписом «Ось так цей янгол співав у першому класі». На ньому першокласниця Рита у кабінеті співає пісню про школу, пританцьовує і по-дитячому старанно промовляє слова.

Ріта закінчила другий клас Безруківського ліцею, в навчальному закладі про ученицю пишуть з любов’ю: «Сьогодні для нашого ліцею скорботний день.... Загинула наша учениця, наша маленька Зірочка, Гапоненко Маргарита В'ячеславівна, яка закінчила другий клас та перейшла до третього.... Загинула вдома, в наших рідних Безруках... ніколи не пробачимо…»

Маргариту поховали 24 червня. Вона стала 44-ю дитиною, яка загинула на Харківщині під час повномасштабної війни.

Історія з instagram каналу Victims of russia.