Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Лідія Сошенко

"Вона померла від голоду й зневоднення"

переглядів: 94

Лідії Сошенко було 70 років. Вона померла у Маріуполі 25 березня 2022-го – від голоду й зневоднення.

Вона померла від голоду й зневоднення

Лідія за фахом була кухаркою-технологинею. Багато років пропрацювала у ресторанах Маріуполя. Останні роки життя перебувала на пенсії. Лідія хворіла і була прикутою до ліжка. Мешкала разом зі своїм чоловіком Леонідом.

«12 березня батько поїхав до криниці набрати води для мами і сусідів. Коли повертався, потрапив під обстріл. Зміг доїхати до свого під'їзду і випав із машини. Місцеві знайшли лікаря, який сказав, що пробито легеню і живіт та необхідно їхати до лікарні. За 300 метрів у машину прилетів снаряд. Лікаря та хлопця-водія розірвало й викинуло з машини, а тато згорів на задньому сидінні», – розповіла Світлана.

У місті тривали бої та невпинні обстріли, не було зв'язку. Донька, яка жила в іншому районі Маріуполя, не знала про загибель тата і про те, що її мама залишилася без догляду.

Через 13 днів після вбивства чоловіка Лідія Сошенко померла.

«Моя мама була дуже доброю, чуйною, життєрадісною людиною», – сказала Світлана.

Тіло Леоніда Сошенка поховали за будинком – недалеко від місця загибелі. Лідію – перед під'їздом, в якому вони жили. Згодом російські військові викопали тіла та перепоховали на Старокримському цвинтарі під номерами.

У Лідії Сошенко залишилися доньки Світлана та Юлія.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки пенсіонери зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода літні люди (60+) перший день війни Обстріли Маріуполя їжа окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій