59-річна Алла Головко загинула 16 травня 2022 у Лимані Донецької області. Російський снаряд влучив у її дім на вулиці Київській. Загинув також чоловік Алли – Володимир.

Вона була Педагогинею від Бога. Світла їй пам'ять!

Алла Головко була родом із Лимана. Закінчила Луганський національний університет імені Тараса Шевченка. Працювала вчителькою української мови і літератури в Лиманській загальноосвітній школі №5, а згодом стала заступницею директора з навчально-виховної роботи. Колеги й учні з теплотою пригадують Аллу Вікторівну.

«Восени 2014 року після виїзду з окупованого Донецька до Лимана я пішла у шостий клас Лиманської ЗОШ №5. Алла Вікторівна викладала в мене українську мову і літературу. Викладала – це якийсь сухий термін, вона заклала в нас українську культуру. Завжди привітна, із сяючою усмішкою, вона була Педагогинею від Бога. Світла їй пам'ять!», – розповіла учениця загиблої, Анастасія.

«Пішла з життя жінка, яка своїми діями та вчинками, своїм розумом виховала не одне покоління учнів. Вміло вчила їх мудрості та відповідальності. Алла Вікторівна вирізнялася стійкістю характеру, силою духу й наполегливістю. Вона була мудрою, врівноваженою, чуйною, доброю. Не забувала про проблеми тих, хто поряд. Наша шкільна родина збідніла, бо втратила яскраву, невтомну і самовіддану особистість. Із болем у серці визнаємо, що вже ніколи не отримаємо її підтримки, не скористаємося її мудрою порадою», – написали колеги Алли.

У загиблої залишилися син, сестри та інші рідні.

Історія з instagram каналу Victims of russia.