Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олег Паньков

«Війна - це руйнування всіх планів»

переглядів: 397

Був травень 2014 року. Я, як завжди, прокинувся о 5 ранку і збирався на роботу. В цей час почув гул літаків, вибухи. Люди кричали, міський транспорт зупинився, почалася паніка. Я добирався до комбінату пішки. Коли прийшов, то з'ясувалося, що завод не працює.

Звичний ритм життя був порушений. Ніхто не був готовий до таких кардинальних змін. Ніхто не розумів, що буде далі і коли все закінчиться. Це були головні теми розмов серед городян.

Життя під час активних бойових дій в Алчевську було нелегким, подача води за графіком, обмеження в пересуванні по місту, комендантська година, відсутність звичних всім зручностей. А ще постійне хвилювання за своїх рідних і майбутнє сім'ї. Але найважче - коли доводилося бачити загиблих людей. І неважливо, знаєш ти їх чи ні. Це викликало неконтрольований жах і паніку.

Невідомість лякала. Але я розумів, що одним містом і заводом світ не закінчується. Проживши все життя в Алчевську і відпрацювавши більше двадцяти років на Алчевському металургійному комбінаті, я навіть уявити собі не міг, що колись буду жити в іншому місті і працювати на іншому підприємстві.

З початком активних бойових дій довелося відвезти сім'ю до Києва. Повернутися рідним вдалося тільки через два роки. Роботи не було, виживати ставало все важче. У 2019 році я влаштувався механіком на Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча. Життя заграло новими фарбами.

Війна - це руйнування всіх планів

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Алчевськ 2014 2021 Текст Історії мирних чоловіки переїзд обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення робота Обстріли Луганська
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій