6 червня о 2:50 ночі  стався підрив греблі Каховської гідроелектростанції, яка вже півтора року окупована російськими військами, спричинивши наймасштабнішу техногенну та екологічну катастрофу з часів аварії на Чорнобильській атомній станції.

В зоні підтоплення опинились 80 населених пунктів.

Я виріс в Олешках, потім Херсоні. З дитинства нас лякали, що дамба може луснути і тоді Олешки, багато сел і частину Херсону затопить. Мені вже 37, і дамба трималась, поки не прийшли росіяни і не підірвали її. 

Мама зараз у Херсоні. Їй телефонувала подруга, ще десь о 18-19:00 з Олешків, що вони сидять на горищі, і вода вже все поряд затопила і продовжує прибуває. І вони не знають що робити. Бо наші просто зараз не зможуть евакуювати. Дніпро настільки швидке, що просто переверне лодки, ну і орки. 

Бо орки навіть не те що не пробують допомогти? вони з населених пунктів, де людям вдалося врятуватись не пускають далі і розвертають. Обстрілюють евакуаційні маршрути. Просто уявіть собі це все… 

Я почитав чати, де просять про допомогу врятувати родичів в Олешках. Сердце кров’ю поливається. Там і старі, і молоді, поки ще могли якось зв’язатись, на горищах або деревах благали про допомогу. А вода все прибуває… і це був тільки вечір. Я не знаю як зараз спати. Тисячі людей, і ще більше тварин просто тонуть зараз після цього теракту. 

Мене не дивує, те що росіяни здатні на таке. І навіть на гірше. Так, саме росіяни. Бо я не бачу жодного, хто б зараз встав навіть після такого. Мені це дуже болить. Бо вже навіть тим хто виживе з близько 40 тисяч жертв тільки на лівому березі, завтра вже не буде що пити. Де жити. А потім південь чекає роки пустелі… 

Ненавиджу. росія - країна якої ніколи більше не має існувати…

Історія з відкритих джерел