Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Людмила Петрівна Беленець

«Виживаємо за рахунок гуманітарної допомоги і городини»

переглядів: 13

До селища Людмили Григорівни, на щастя, не дістають бойові дії. Але підприємства у прифронтовій зоні не працюють, тому люди виживають, як можуть

Ми з селища Новогригорівка в Донецькій області, це 15 км від міста Дружківка. Ніде не виїжджали. Маємо тут свою ділянку присадибну, будиночок, і тут живемо. Це все, що ми за все наше життя нажили, і лишати все те що у нас є, не збираємось. Заощаджень у нас немає. 

Я працювала до цього на підприємстві прибиральницю і заробляла мінімальну зарплатню - заощаджувати можливості не було. Так що маю надію на те, що у нас все буде добре.

Дуже важко було пережити те, що нас всіх звільнили з роботи, дуже підскочили ціни в магазинах - купити щось було не дуже можливо. Ми виживаємо за рахунок гуманітарної допомоги і того, що в городі вирощуємо.

Дуже великий страх за своїх дітей. Як їхали до міста, то там і школа, і банк, і дитячий садок розбиті. Дивишся на це все, і здається, що це не з нами відбувається.

Ми пускали до себе наших українських хлопців, і вони нам допомагали, і ми їм допомагали, чим могли. Здружилася, декотрі навіть і зараз синові телефонують, мають зв'язок. А був такий випадок: у місті сіла в автобус, а там був там солдат, і не було в нього коштів оплатити проїзд. Водій попросив його вийти, а я встала і заплатила йому за проїзд. Коли ми вийшли на останній зупинці, він запитав: «Чому ви це зробили? У вас тут такі злі люди». А я йому кажу: «Люди не злі, просто такий зараз час. А в мене є син, і якщо він потрапить колись таке становище, то маю надію, що йому також хтось допоможе». 

У нас є знайомі, які на війні загинули, є близький сусід, якого ми поховали у 47 років. 

Ми стали жити фінансово гірше. Коли ми працювали, то ніколи в житті в мене не було ніяких боргів. А тепер ось – є заборгованість по газу, бо платити нічим.  А в основному – те, що ми наживали, у нас є: і одяг, і продукти, і щось виростили. Хотілося, щоб у нас мир настав, щоб ми пішли працювати і могли дозволяти хоча би те, що могли дозволяти до війни.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Новогригорівка 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари діти перший день війни їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій