Рис Вероніка, учениця 9 класу Салашівської гімназії Яворівської міської ради Львівської області

Вчитель, що надихнув на написання есе - Бесага Лідія Іванівна

Моя Україна майбутнього

У кожного з нас  Батьківщина є одна – місце, де ми народилися, зростали, місце, яке завжди буде у моєму серці. Для мене —  це Україна, і я  ні хвилини не шкодую, що народилася в найкращій у світі країні. Я щиро люблю її привітних людей, її родючі землі і безмежні простори, блакитне безхмарне небо і золотаві пшеничні поля, багату українську природу. Взагалі, на долю українського народу випало багато випробувань: панщина, важкі радянські часи, складні роки незалежності…

Було все: війна, голодомор і геноцид та інші страхіття…І зараз знов війна… Війна, яка знищує все: культуру, суспільство, освіту, а найстрашніше, що забирає життя невинних людей. Така нікому непотрібна, ненависна, страшна – вона принесла горе, біль і розпач у кожну українську сім'ю. Як же я ненавиджу тебе війна!

Лише тепер кожен з нас почав розуміти значення слова мир, тому саме зараз, у час страшної війни, слово мир має для нас величезне значення. Для мене мир – це погідний ранок, це спокійне надвечір'я, це тиха ніч, без тривог, сирен і підвалів, це теплі обійми рідних, це, коли хочеться жити далі, а не слухати ридання та бачити сльози знайомих та близьких, бо втратили на війні дорогих і любих серцю людей, це радісні очі та посмішки дітей.

Моя Україна майбутнього - це країна, яку я уявляю як місце, де мир і добробут панують. Я хочу бачити свою рідну країну духовно, культурно, політично і економічно розвинутою державою, яка буде спроможною відстоювати свої особисті інтереси в будь-якій міжнародній сфері.

Звичайно, це залежить від кожного з нас, адже ми повинні розвиватися самі, тим самим розвиваючи рідну країну, не бути байдужими до майбутнього і докладати до цього якомога більше зусиль. Чим вищими будуть наші прагнення, тим кращий результат ми отримаємо в майбутньому. Кожен з нас має зробити свій внесок у становлення майбутньої України, працюючи над власним розвитком, громадською активністю та вихованням молодого покоління в дусі толерантності, миру та відкритості.

Майбутня Україна буде країною, де права громадян будуть захищені, а правосуддя буде справедливим. Моя Україна майбутнього - це країна, де кожна дитина має доступ до якісної освіти, незалежно від місця проживання чи соціального статусу. А взагалі, я впевнена, що майбутнє України найбільше  залежить від кожного з нас.

Але перш за все нам потрібна ПЕРЕМОГА! Наші захисники відвоюють території, які по праву нам належать, адже Україна ніколи ні з ким не вступала у воєнні конфлікти, а лише по праву захищає свою землю. Наші захисники обов’язково відвоюють території, які  нам належать. Потім ми відбудуємо зруйновані будинки та відновимо інфраструктуру.

Нам не потрібно буде вступати в НАТО, бо воно саме  захоче приєднатись до нас, вражене тим, що наша армія розвалила ,,другу’’ армію світу. Коли все налагодиться, ми обов’язково поїдемо в Крим на море. Україна після перемоги стане найпопулярнішою державою, нею пишатиметься весь світ і багато хто з нашою країною захоче мати спільні зв’язки.

Також ми накриємо величезний стіл, приготуємо різноманітних страв, зберемось дружньою родиною і відсвяткуємо, згадаємо всіх, хто віддав своє життя заради нашого майбутнього та заспіваємо гімн України.

Ми молимось, щоб наші  мрії та думки стали реальністю, молимось за щасливе повернення додому усіх воїнів, молимось, щоб швидше настав день, коли ми почуємо довгоочікуване слово ПЕРЕМОГА.

З нами Бог! Україна понад усе! Слава ЗСУ!  Слава Україні !