Дуже складно прийняти війну. Війна стала частиною нашого життя. Хочеться мирного неба, кращого майбутнього для своєї дитини. Війна внесла корективи для всіх українців. Під час війни у молоді та дітей додалося впевненості - у собі та країні. Війна стала відправною точкою для змін свідомості людей. Ми живемо в такому швидкозмінному світі, і ніхто не знає, якими навичками треба буде оволодіти, або де ми опинимося завтра.

Ми бачимо, що у молоді відбувається переоцінка цінностей, переоцінка життя. Вони стали сміливішими. Вони швидше визначаються, ким хочуть бути та чим хочуть займатися. Вони більш вільно заявляють про певні фактори, які знаходяться поза їхнім контролем. І ми маємо констатувати, що війна змінила молодь. І в тому числі змінила те, як вони проявляти себе в майбутньому.

Наразі, це, звісно, дуже надихаючий результат - молодь знаходиться на патріотичному, переможному вербі. Я завжди кажу, що крім самих підлітків ніхто не знає, який шлях буде для них найкращим. Ми можемо їх на цьому шляху підтримати. Дати їм інструменти та знання.

Але наразі війна продовжується. Цілий рік, кожного дня, кожної секунди українці виборюють право на життя у вільній країні. Трансформації зазнали психоемоційний стан, економічний добробут. За цей рік шок та розгубленість змінились на впевненість та віру. У такий складний для України період історії, більшість громадян переосмислили свої погляди, оцінки та життя.

Наша родина пережила щоденні обстріли. І це було дуже складно…