Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Яна Голуб'ятникова

"Вивезти таку кількість робіт під обстрілами я навіть не думала"

переглядів: 18

Яна Голуб'ятникова вірить, що навіть якщо пожежа спалила все зверху, коріння живе і рослина зможе відрости. Цю метафору вона використовує, коли розповідає не лише про мистецтво, про родину, а й про Україну, охоплену війною, в цілому. 

Окупація в Херсоні стала для неї справжнім випробуванням і як для людини, і як для митця. Вона бачила, як не лише ворог, а й самі херсонці втрачають людське обличчя, починають заробляти на біді інших. 

І дуже довго не могла знову взятися за пензель. Але, крок за кроком, Яна знайшла в собі сили повернутися до творчості. І подарувала світу такі картини, як Оле Лукойє, Посуха, Сирин. Зараз її роботи виставляються в Софії Київській. Але їх ще треба було вивезти з Херсону. Історія Яни Голуб'ятникової і про це також.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Херсон Відео Історії мирних жінки переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення робота перший день війни окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій