Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Анастасія Батир

"Вірю, що світло переможе тьму"

переглядів: 10

Батир Анастасія

8 клас, Богуславецький навчально-виховний комплекс «загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» імені М. Максимовича Вознесенської сільської ради Золотоніського району

Вчителька, яка надихнула на написання – Головка Людмила Миколаївна

Війна. Моя історія

Молюсь до Бога за Вкраїну

Війна. Зловісне слово. Жахливе і страшне. Спочатку я не розуміла, що принесе мені вона - лиха, безжалісна та кровожерна. Моє усвідомлення прийшло тільки через декілька днів. Тоді я ще не здогадувалась, як зміниться моє життя. Життя щасливе – на життя сумне, в розлуці з рідною людиною.

Початок війни... Здивування та сум'яття охопили мене. Я майже нічого не відчувала, була в напруженні, лише ком стояв у горлі. І ось, коли я усвідомила це все, тоді почала відчувати переживання за всіх нас, а особливо за мого тата. Чи знаєте ви, коли горять щоки і підгинаються коліна у дитини, що хвилюється за свою рідну й дорогу людину?

Цей день змінив дуже багато чого для мене та всієї моєї родини. Тато пішов добровольцем в армію. Вся наша родина хвилювалась за нього, але настав той час, коли йому було потрібно поїхати на навчання. Тата не було вдома майже два місяці, ми всі чекали на нього - і ось він приїхав. Усміхнений та жартівливий, добрий та щирий, мужній та сильний. Проте тепер наша родина хвилюється кожного дня ще більше, тому що тата в будь-який час можуть відправити на передову. Кожну ніч ми засинаємо з думкою про те, що нам потрібно буде знову розлучитись.

Молюсь до Бога за тата! Прошу милосердного Христа про нього, захисника та патріота, щоб Бог дав йому час земного життя для покаяння. Ця думка не дає нам спокійно жити, спати, їсти...

Ця війна змінила наше життя кардинально. Переживання, метушня, постійна тривога за наше життя, тому що ніхто не усвідомлює, що і куди прилетить, а що зруйнує. Це може бути і наша домівка, і домівка сотень тисяч інших людей. А найголовніше - тривога за людське життя, бо найголовніша цінність - особистість людини, душа якої містить у собі таємничий і прекрасний світ. Світ справедливості і любові, світ милосердя і добра. Лад зі своєю душею, своїм серцем! Лину думками увись, молюсь дитинно за Вкраїну, щоб не було війни. Вірю, що переможе світло над тьмою. Надіюсь на те, що люди порозуміються. І настане довгожданий мир.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Золотоноша 2022 2023 Текст Історії мирних діти безпека та життєзабезпечення діти розлука з близькими Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій