Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Володимир Грицунов

"Випусти мене, солдат, або вбий. Я не витримаю цієї черги"

переглядів: 42

Разом із сином Володимир жив у приватному секторі Центрального району Маріуполя. Син Антон - лікар. Тому він одразу пішов до військового шпиталю. І після посилення обстрілів додому вже не приходив. 

"В одну ніч прилетіла міна. Вивалилося вікно. І з іншого боку прилетів снаряд. Я спав біля вікна. "Град" розірвав гараж в 4 метрах від будинку", - розповідає житель Маріуполя Володимир. 

Коли за два тижні син повернувся, родина вирішила виїжджати. Але машини не було, бо раніше Антон відав її хлопцю, який вивозив сім'ю. "Мене та дружину забрав сусід, до Мангушу. А син залишився. Там була величезна черга на фільтрацію. Треба було стояти три дні. Я підійшов до солдата та сказав, або хай він мене застрелить, або випустить. В мене хвора спина. Я би не витримав стільки часу. Я заплатив за себе 200 доларів. А син виїхав на велосипеді через посадки. І потім за 1 000 доларів нас втрьох вивезли до Запоріжжя", - розповів Володимир.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 2023 Відео Історії мирних жінки чоловіки переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я житло непродовольчі товари внутрішньо переміщені особи перший день війни Біженці окупація фільтрація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій