Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Станіслав Каменських

"Він умів дружити і цінувати друзів"

переглядів: 58

Станіславу Каменських було 67 років. Він загинув 13 березня 2022 у Маріуполі під завалами будинку на проспекті Миру, 104.

Він умів дружити і цінувати друзів

Станіслав народився на Уралі в Росії. Ще в дитинстві переїхав із батьками у Маріуполь. Здобув вищу освіту в металургійному інституті, опісля – працював на металургійному виробництві. Одружився, згодом у нього і дружини Світлани народився син. Станіслав змінив роботу – став працювати заступником голови Жовтневої районної адміністрації. Останні роки життя був на пенсії й підробляв у одному із банківських відділень. Поза роботою захоплювався карате, любив плавання і подорожі.

«Завдяки Станіславу побудували фонтан у сквері Маріупольського драмтеатру. Він умів дружити і цінувати друзів, був відданий своїй справі і принциповим. Любив свою сім'ю, особливо онука, а ще – своє місто і море. Ми мали улюблене місце на Піщанці. Разом відвідували театр і художні виставки. Усі наші свята відбувалися у надзвичайно теплій атмосфері, але все зруйнувала війна», – розповіла близька подруга родини загиблого Антоніна Сумракова.

Дружині Станіслава, Світлані, вдалося вибратися з Маріуполя. Вона оселилася в Ірпені на Київщині і стала волонтеркою, допомагає воїнам ЗСУ.

У Станіслава залишилися дружина та син із сім'єю.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери зруйновано або пошкоджено житло поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення літні люди (60+) перший день війни Обстріли Маріуполя Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій