Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Крістіна Наришева

"Після влучання у будинок його стіни обвалились, підвал теж був зруйнований"

переглядів: 120

Крістіні Наришевій було 17. Вона загинула в Маріуполі 12 березня 2022 року під час обстрілу будинку, де разом із родиною переховувалася в підвалі. Російська армія вбила також її сестру-близнючку Діану, маму Лілію та батька Юрія.

Після влучання у будинок його стіни обвалились, підвал теж був зруйнований

Після початку повномасштабної війни майже водночас з Лівобережжям ворог почав блокувати й Центральний район Маріуполя. Родина Наришевих жила в багатоповерхівці на вулиці Митрополитській. За тиждень до трагедії там стало дуже гучно. Ворог гатив майже з усіх видів озброєння. Місцеві намагалися виїхати з Маріуполя. Однак офіційно жодного евакуаційного коридору не було й не всі наважувалися вибиратися. Крістіна зі сестрою та батьками переховувалися у підвалі сусіднього з їхнім будинку.

«12 березня після влучання у будинок його стіни обвалились, підвал теж був зруйнований. Родині Наришевих не вдалося врятуватися», – розповіла Наталія Сміщук, класна керівниця загиблої дівчини.

Крістіна народилася та жила в Маріуполі. Навчалась у 10 класі. Була активною дівчиною, допомагала у підготовці різних заходів у школі.

«Вона була старанною ученицею, завжди усміхненою. У неї ніколи не було поганого настрою. Мріяла стати перукаркою», – розповіла Наталія Сміщук.

У Крістіни залишилася бабуся.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки молодь діти зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення житло сім'ї з двома і більше дітьми діти перший день війни Обстріли Маріуполя Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій