Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Яна Павлівна Тараненко

«Війна вигнала всю нашу сім'ю з дому»

переглядів: 175

Жінка вимушена була поїхати за кордон, щоб врятувати маленького сина

Я спала у своїй квартирі. Прокинулись від звуків «Градів». У вікно побачила червоні спалахи. Схопила сплячого сина в ковдрі й побігла в підвал.

З перших годин вторгнення наше селище потрапило під окупацію, з перших хвилин ми жили без електроенергії, тепла і води. Шокували спочатку колони військової техніки, яка їхала нашим селищем.

На третій день війни всі місцеві крамниці були розгромлені, й можливості купити їжу не було. Їли ті запаси, що були вдома. Через тиждень окупанти почали привозили гуманітарну допомогу - продукти.

Війна вигнала всю нашу сім'ю з дому. До нашого подвір'я прилетіла ракета, тому ми й поїхали, бо боялись, що якщо влучить в автомобіль, то вже не зможемо виїхати.

У мене була робота, я працювала дистанційно. Через війну в моєму селищі не стало електроенергії,  зв’язку і всіх благ цивілізації. Роботу я втратила. Планую влаштуватися на роботу за кордоном. Коли скінчиться війна і моє селище буде звільнене від окупантів, я повернуся додому і буду відбудовувати свою домівку.

На згадку про минуле у мене є теплий пуховик мого сина, який і досі пахне вогкістю підвалу. 

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення житло робота діти внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа 2022 окупація Анкета 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій