Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Максим Швець

"Від їхньої кухні залишилося провалля"

переглядів: 134

46-річний Максим Швець загинув 14 січня 2023 року у власному помешканні на Набережній Перемоги, 118, у Дніпрі. Російська армія вдарила по житловому будинку ракетою. Два під'їзди зруйнувало вщент. 46 людей загинули. Максим із дружиною Наталією в момент удару були на кухні, де робили окопні свічки для військових ЗСУ. Від їхньої кухні залишилося провалля, а вони обоє загинули. Донька подружжя Анастасія вижила.

Від їхньої кухні залишилося провалля

Максим Швець із родиною жив на шостому поверсі будинку на Набережній Перемоги. З дружиною Наталею познайомився ще в школі. Однак їхні стосунки зав'язалися під час навчання в технікумі. У 1996-му пара побралася, за два роки народилася Анастасія.

«У Максима та Наташі були такі стосунки, коли один одного розуміють з півпогляду. Для мене вони завжди були єдиним цілим. Настю виховали доброю, гідною людиною. Такими були й самі», – розповіла сестра Максима, Марія Швець.

Максим все життя працював механіком в автосалоні. Його донька каже: батько був майстром з великої літери, завжди готовим допомогти. Разом із дружиною Максим допомагав безпритульним тваринам. Із 2014-го року пара займалася волонтерством на підтримку армії – виготовляли окопні свічки для українських захисників.

На дозвіллі Максим захоплювався риболовлею. З сім'єю часто відпочивав на дачі, ходив по гриби. Влітку родина їздила на море або в Карпати.

Донька Анастасія каже, що була близькою і з татом, і з мамою: «Від них обох я отримувала підтримку. Ми були люблячою родиною».

Джерело: платформа пам’яті “Меморіал” https://www.victims.memorial/

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Дніпро 2023 Текст Історії мирних чоловіки обстріли безпека та життєзабезпечення Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій