Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Інна Миколаївна

«Від війни у моєї дитини почали сіпатися очі»

переглядів: 138

Інна й досі не може оговтатись від подій перших місяців війни. Через ворожу атаку вона втратила близьку людину, а її дитина нині лікується від нервових розладів. 

До 2014 року я жила у місті Золоте, та з початком там бойових дій виїхала у Сєвєродонецьк. Я добре пам’ятаю перший день повномасштабного вторгнення: я була вдома, прокинулася о п'ятій ранку, бо не могла спати. Ввімкнула телефон і побачила, як ця тварина розв’язує проти нас війну. У Сєвєродонецьку ми просиділи до 7 березня.

Я думала, що ми з дитиною там не виживемо. Ми десять днів сиділи у підвалі школи. Місто постійно обстрілювали, в школу також прилетіло.

Тож ми поїхали в Золоте - там просиділи десь місяць. Їжа у нас була, але не було води, світла і зв’язку. На щастя, воду я набрала заздалегідь в усе, що можна було, бо знала, що може статися.

Ми і досі в шоці від того, що пережили у перші місяці війни. Я дитину возила у лікарню, бо у неї очі сіпалися.

Найбільше шокували прильоти снарядів - від них весь будинок трусило. Це був дуже великий страх.

У квітні ми зрозуміли, що треба евакуюватися з Золотого. За нами приїхав тато мого чоловіка. Він мене врятував, а пізніше сам загинув від ворожого снаряду. Але тоді саме він мене врятував! Він знав дорогу, яка не прострілювалась, тому під обстріли ми не потрапили. Він вивіз нас вдвох з дитиною.

Ще не доїжджаючи до Дніпра, ми вже знали, що житла там немає. Тож Дніпро ми проїхали,  до того ж, побоялися там залишатися. Так ми дісталися Кривого Рогу. Це чудове місто, люди хороші. Тут ми і живемо, хоча коректніше сказати – виживаємо. На щастя, я працюю там, де і працювала, дистанційно. 

Я б дуже хотіла, щоб війна скоріше закінчилась. Можливо, росіяни усвідомлять, що вони не стадо, почнуть думати і не тільки перестануть нас знищувати, але й себе врятують. От тоді, можливо, все закінчиться.

Мені дуже хотілося б повернутися в Луганську область, відновити свою роботу, жити в рідному місті – це моя мрія.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Золоте 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти 2014 переїзд психологічні травми обстріли втрата близьких втрата роботи безпека та життєзабезпечення вода здоров'я житло робота діти внутрішньо переміщені особи перший день війни 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій