Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Володимир Петрович Кисіль

«Від початку війни я ні разу не відчував себе у повній безпеці»

переглядів: 131

Володимир Петрович пережив у Охтирці відсутність світла, тепла, ліків. Вони з дружиною ховаються від обстрілів у підвалі і постійно бояться, щоб не зруйнували їх житло

Мені 64 роки. Маю жінку, двох дорослих доньок. Вони живуть окремо. Я інвалід Чорнобиля. Зараз мешкаю у місті Охтирка Сумської області. З міста не виїжджав.

В перший день було страшно, нічого не зрозуміло. Через Охтирку йшла російська військова техніка. Ми ховались у підвалі вже з 24 лютого. 

За десять з половиною місяців я ні разу не відчував себе у повній безпеці. Немає цього відчуття. Оце - саме гнітюче. Були обстріли. Наша будівля не постраждала, але є постійний страх, що у будь-яку секунду може прилетіти.

Їжа у нас була. Десь з місяць була проблема з ліками. Просили знайомих, щоб прислали з інших міст. 

Одна донька в Охтирці живе з чоловіком від нас окремо. А друга жила у Києві. Вони там сиділи декілька днів під обстрілами. Жили на паркінгу у машині. Потім переїхали на захід України, і там почались обстріли. Вони виїхали до Польщі. Обидва працюють там лікарями. У Київ поки що не планують повертатись, бо тут немає роботи. Вони до війни працювали у приватній клініці. 

Найбільше мене шокувало, коли почався обстріл енергетичної інфраструктури і нам довелось сидіти без світла, без тепла. Коли розуміли, що росіяни просто хочуть знищити всіх людей в Україні. 

Для мене найболючіша тема те, що моя батьківщина -  це місто Донецьк. І я вже дев’ять років з цим живу. З позитивного найбільшою радістю було визволення Херсону.

Я вірю, що ми переможемо, а яким чином і як це відбудеться, я не знаю. Наша армія показала, що вона набагато сильніша, ніж від неї чекали. Але без зброї, без допомоги союзників нам не перемогти. Коли ми переможемо - це діло часу. Але я хочу поїхати в Крим.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Охтирка 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода житло непродовольчі товари люди з обмеженими можливостями літні люди (60+) перший день війни Обстріли Маріуполя їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій