64-річного Валерія Тарасова російський військовий вбив 1 червня 2022 року в місті Сєвєродонецьк на Луганщині. У той період під окупацією ворога перебувало близько 70 відсотків міста. Йшли запеклі вуличні бої.

Валерій упав, за ним вибігла його співмешканка Олена, її також застрелили

Валерій разом з іншими місцевими жителями ховався від обстрілів в укритті навчального закладу «Сєвєродонецький професійний ліцей». За свідченнями очевидців, які розповіли про трагедію колишній дружині чоловіка, він вийшов зі сховища і пролунав постріл, потім – другий. Побачивши, що Валерій упав, за ним вибігла його подруга Олена, її також застрелили. Убивство сталося з дистанції, працював снайпер.

Валерій Тарасов був жителем Сєвєродонецька. Працював на підприємстві «Азот» в Сєвєродонецьку. Дуже любив своїх дітей. У парі з колишньою дружиною мав доньку та сина. Його пригадують доброю, чуйною та працьовитою людиною.

«Ми завжди були в гарних стосунках, навіть після розлучення. Валерій багато допомагав з дітьми. Я з ними евакуювалася з Луганщини на початку квітня. До того часу він постійно підтримував нас – приносив продукти, піклувався», – сказала колишня дружина Валерія, Олена Тарасова.

Валерія Тарасова спершу поховали в саду біля ліцею, а невдовзі – перепоховали у селищі Воронове поблизу Сєвєродонецька.

У нього залишилися діти та колишня дружина.

Історія з instagram каналу Victims of russia.