Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Тетяна Юріївна

«В темному холодному підвалі не було різниці – день чи ніч»

переглядів: 189

Я жила у Гуляйполі, займалась підприємництвом. В наше місто війна прийшла третього березня. З ранку як почали обстрілювати! Ми з сім’єю ховались у в підвалі свого будинку. За мінусової температури ми там сиділи і вдень, і вночі. Що ніч, що день – все однаково - там не розумієш, день це чи ніч. Можна було тільки на хвилинку виглянути, бо місто постійно обстрілювали.

Найгірше, що не було ніякої інформації, зв’язку - ми жили в закритому просторі й не знали, що робиться за стінами. Переломним моментом стало, коли по обидві сторони нашого двору - на городі й перед домом - впали міни. Тоді ми вирішили що потрібно їхати.

Це був шок – покинути своє місто, свою домівку зовсім без нічого. Це дуже тяжко – все залишити і поїхати. Це перевернуло все життя. В один момент родина опинилась без нічого, ми перетворились у бомжів. Не хотілось вірити, що потрібно все залишити, і не буде куди повернутися. Ми тільки недавно зрозуміли, що це все серйозно і надовго.

Ми виїжджали своїм транспортом, а взагалі, були автобуси, і в евакуації нічого проблемного не було. Потім ми ще поверталися, щоб забрати звідти батьків.

Мабуть, найкращою подією за весь цей час було те, що наші українські воїни не дали оркам зайти в Гуляйполе. Ми довго не могли зрозуміти, окупують нас чи ні. А коли стало зрозуміло, що до міста не зайдуть, було дуже приємно.

Зараз найбільша проблема в тому, що немає роботи. Я шукаю будь-яку, на професію вже не дуже звертаю увагу. Звичайно, відчуваю нервову напруженість, але намагаюсь думати про хороше й вірити, що завтра буде краще. А наше майбутнє буде щасливим, красивим і мирним - без цього ніяк.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Гуляйполе 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло робота внутрішньо переміщені особи 2022 Гаряча лінія Фонду Ріната Ахметова
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій