Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Тамара Григорівна Нікітіна

«В підвалі у мене відмовили ноги»

переглядів: 36

Я з Донбасу. З 2014 року з чоловіком жила в Броварах. Двадцять четвертого лютого я вирішила поїхати забрати свого дідуся з Бахмутського району - зі Світлодарська. Він попросив не залишати його там одного. Дорога була дуже складною. Ситуація була складною. Коли я дісталася дідуся, побачила, що все навколо гримить.

Ми сиділи в підвалі. Від нервів у мене відмовили ноги, але згодом стало легше.

Я вирішила виїжджати з дідусем евакуаційним автобусом. Дорогою транспорт зламався, і ми повернулись додому. Потім мені зателефонував місцевий чоловік та запропонував за гроші виїхати. Нас вивезли до Бахмута, а звідти ми вже діставалися власним ходом на попутному автобусі. Навкруги була безкінечна стрільба. 

Спочатку півтора роки з дідусем я жила в Мукачевому. Потім я знову повернулась в Бровари до містечка для літніх людей. Зараз я сподіваюсь, що росіян зупинять, і в Україну повернеться мир.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Світлодарськ 2014 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я житло непродовольчі товари літні люди (60+) внутрішньо переміщені особи перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій