Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Віра Миколаївна Луценко

«У перший день так шандарахнуло, що від несподіванки я впала на підлогу»

переглядів: 465

Я народилася в Красногорівці і досі тут мешкаю. Чоловік-інвалід, переніс інсульт, він погано ходить. У мене також друга група інвалідності. Ще 1999 року мені зробили операцію, була доброякісна пухлина головного мозку. У нас є син та троє онуків, але вони поїхали до Запоріжжя.

До війни ми жили добре. Але потім одного дня як шандарахнуло! Тоді я закривала огірки, від несподіванки впала на підлогу. З 2014 року у нас почалося дуже важке життя. Три місяці я просиділа у підвалі, там і спала. Чоловік ховатися не захотів і залишався у хаті. У 2014-2015 роках у нас дуже стріляли. Зараз трохи стихло.

За цей час наш будинок постраждав, у дах прилітали уламки, пошкодило сарай та паркан. Ніхто нічого не відновлював. Досі на видному місці залишаю шубу та шапку – раптом доведеться бігти до підвалу. Його теж закриваю тільки на гачок, бо поки що замок відриєш, можуть і грюкнути.

Хотілося б забути всі обстріли, щоб вони ніколи не поверталися. Мрію, щоби закінчилася війна і діти повернулися додому, більше нічого не хочу.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Красногорівка 2014 2015 Текст Історії мирних пенсіонери 2014 2015 зруйновано або пошкоджено житло обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я літні люди (60+) розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій