Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Світлана Олексіївна Чернорук

«В нашої сусідки хата зруйнована»

переглядів: 80

Світлана з родиною переховувалась від обстрілів у підвалі

Ми з міста Охтирка. Я, чоловік, дитина. Старший син з невісткою за місяць до війни поїхали на заробітки у Польщу. Ми нікуди не виїжджали, коли почалась війна. Залишались удома навіть коли в Охтирку вступили окупанти.

Наша молодша дитина - інвалід, їй 13 років. 24 лютого ми збирали її до школи, раптом щось як бахне! Коли я ввімкнула телевізор, все зрозуміла.

Найбільше мені було страшно за дитину. Ми весь час знаходились у підвалі, оскільки Охтирку нашу бомбили. 28 лютого біля нашого будинку розірвався снаряд і пошкодило декілька будинків. У сусідки повністю хату розбило. Наш будинок також постраждав.

У мене було вісім котів і три собаки - я й за них переживала дуже. На щастя, вони всі живі.

Наше місто одне з перших прийняло на себе оборону. Ми не очікували, що наші сусіди могли напасти. Навіть зараз здається, що це не з нами відбувається.

Ми згуртувались із сусідами, допомагали один одному. Коли бомба впала біля нас, мою дитину забрали сусіди, бо в них підвал зручніший – він опалюється.  У нас компанія: п’ять сімей, ми всі один одному допомагаємо. Якщо буде крайня необхідність, будемо дітей вивозити.

Війна об’єднала і нашу родину. Нас четверо сестер, батьки, то ми протягом дня на початку війни передзвонювались постійно. Раніше все ніколи було - проблеми, робота, а зараз ми дуже зріднились.

Я мрію, щоб в нашій країні війна закінчилась, відбудували всі зруйновані будинки. Щоб повернулись люди з-за кордону. Я хочу побачити свого сина – дуже скучила за ним.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Охтирка 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло люди з обмеженими можливостями перший день війни розлука з близькими окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій