Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ірина

«У нашому житті виник постійний страх»

переглядів: 492

До початку війни я мешкала в Горлівці, а у 2013 році переїхала до Торецька, і досі мешкаю тут. Працюю, у мене є чоловік і двоє дітей.

До війни було більше впевненості в завтрашньому дні, сьогодні її немає. Тяжко, бо стріляють досі.

Я пам’ятаю, як ми їздили в Горлівку купувати дитячу коляску, а за два дні почали ставити блокпости. А потім прокинулися о 4 ранку через те, що дуже стріляли. Це було в липні. З того часу почалися сильні обстріли, був неймовірний гуркіт. У місті почали закриватися шахти й підприємства.

У нашому житті виник постійний страх. Буває, що чоловік на роботі, і починають стріляти, тоді дуже страшно.

Ми живемо у своєму будинку. Раніше могли залишити дитину саму й побігти в магазин, а зараз такого немає.

Нам добре допомагав Фонд Ріната Ахметова. Тоді чоловік був без роботи, тому ця підтримка нас рятувала. Багатьом допомагали також МОМ і «Карітас», але наша сім’я отримувала гуманітарну допомогу лише від Фонду.

Було багато моментів, про які не хочу згадувати. Наприклад, коли нас дуже обстріляли в День шахтаря. Влучило до сусіднього будинку, у нас вилетіли вікна. Було дуже страшно, діти отримали величезний стрес. Ми дуже боялися за життя.

Мрію, щоб закінчилася війна, щоби була стабільність, упевненість. Зараз в місті багато проблем, шахти закриваються. Не хочеться, щоб чоловік їхав на заробітки.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Торецьк 2014 2021 Текст Історії мирних жінки чоловіки молодь 2014 психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення робота діти 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій