Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Інна Вікторівна Тихова

«В Маріуполі не було взагалі нічого»

переглядів: 116

Мені 50 років, ми з міста Маріуполь. Мій син зараз на передовій, а я з невісткою і півторарічною онучкою - у місті Бар Вінницької області.

24 лютого ми зранку прокинулися від вибухів. Діти мені сказали одягатися, збирати речі. Поїхали вглиб міста, бо ми жили на окраїні. 

Не було їжі, води, світла, зв’язку - не було взагалі нічого. Воду брали, де тільки могли: зливали з батарей, топили сніг. Їжа була тільки та, що залишалася вдома, - магазини не працювали. Аптеки не працювали. Та взагалі нічого не працювало.

Шокувало все, що відбувалося в місті: обстріли з літаків, кількість трупів, які просто лежали на вулиці, і ніхто їх не забирав. 

Було дуже страшно 22 березня, коли був дуже великий обстріл. Знайомий сина вивіз нас із міста.

Ми поїхали до моїх знайомих у Вінницю, а потім переїхали в місто Бар, де зараз і проживаємо. Роботи немає. Я не працюю, живемо на виплати і гуманітарну допомогу.

Війна вже дев’ять років іде. Хотілось би, щоб вона скінчилась швидше, і всі наші сини й чоловіки повернулися додому живими.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода житло робота діти внутрішньо переміщені особи перший день війни Обстріли Маріуполя їжа розлука з близькими окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій