Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Інна Валентинівна Коротка

«У кафе влучив снаряд - моя родичка загинула. Діти залишилися сиротами»

переглядів: 432

Інна коротка пам'ятає, який страх охоплював її, коли на початку війни гинули люди. Її дочка поїхала подалі від небезпечної зони, мама не витримала нервового напруження і померла. Інна з чоловіком спостерігають, як порожніє і старіє їх селище, з якого давно пішла радість.

Перший раз як гримнули у нас тут - ми всі перелякалися, звичайно. Ох, це було дуже страшно! Дочка моя сильно перелякалася, запанікувала, запитує: «Мама, куди? Під стіл, в підвал?» А я відповідаю: «Нікуди, тут сидимо».

У мене родичі в Щасті жили, їх почали бомбити першими. У кафе влучив снаряд - і там загинула сестра моєї невістки. Діти залишилися сиротами. Трохи обстрілів до нас на Петрівку [нині Петропавлівка] потрапило. У нас на вулицях осколки літака валялися. Під бомбардуванням загинули люди, які на городі працювали.

Страшнувато було, ми взагалі не знали, що робити. Кудись їхати і все нажите кидати нам не хотілося через мародерство. І батьків літніх на кинеш. Потім був весь цей кошмар, військова техніка, солдати, дороги розбиті... нічого хорошого.

У кафе влучив снаряд - моя родичка загинула. Діти залишилися сиротами

Моя мама померла в 2015 році, вона дуже погано переносила військові дії. Дочка перевелася вчитися у Сєвєродонецьк, а потім в Польщу поїхала, тому що тут немає ні роботи, ні перспективи. У минулому році батько мій помер, залишилися з чоловіком удвох.

Від нас тепер дуже складно добиратися до великих міст. Один дизель ходить, і все. У Лисичанськ або в Рубіжне - далеко і дорого.

Ми з чоловіком поки ще працюємо, тому не потребуємо, живемо нормально. А тато отримував гуманітарну допомогу: продукти, цукор, навіть теплицю. Допомога була дуже хороша, це було для нього важливо.

У нас в селищі зараз сумно стало. Раніше було добре, робочі місця були, молоді багато. Зараз всі роз'їхалися, людей мало. Пенсіонери тут доживають в основному.

Найбільше я хочу, щоб Донбас повернувся до України, війна зупинилася і все було, як раніше.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Петропавлівка 2014 2015 2021 Текст Історії мирних жінки обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій