Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Поліна Олександрівна Тесленко

«В голові не вкладається, як можна бомбити житлові будинки»

переглядів: 23

Нас у сім’ї четверо: чоловік, я та двоє дітей - вони двійня, по 12 років. Мені зараз 42 роки, я домогосподарка. Є в мене невеличка приватна практика, але зараз вона не така велика. До війни ми мешкали в місті Харків, діти там народилися, але з війною чоловік вивіз мене в місто мого дитинства. Ми зараз мешкаємо в місті Світловодськ.

Коли ми почули вибухи, чоловік почав збиратися, а я пручалася, говорила, що буду вдома. Я ще нічого не розуміла, та мені було тривожно. Навіть потроху речі збирала. Слідкували з новинами, та інформації було обмаль. 

Але десь біля одинадцятої я почула сама вибухи, і такий страх був, якого я не відчувала ще ніколи, і такий холод по тілу! І я сказала, що ми збираємо речі та їдемо. 

Ми поїхали до батьків у Світловодськ. Більше десяти годин були в дорозі, а зазвичай ми проїжджаємо за чотири години. Я їхала з впевненістю, що за тиждень все вляжеться, і ми повернемось додому. Та вже майже два роки я не вдома.

Мене шокувало взагалі, що в такий розвинутий, технологічний, інформаційний час, коли є штучний інтелект, всі передові технології, відбувається війна. 

До цих пір в голові не вкладається, як можна бомбити житлові будинки. Це мені не зрозуміло.

Зворушила відкритість людей, бажання допомогти, безкорисливість. Я відчула, що народ згуртувався, бажання перемогти об’єднало людей. Оцей наш непереможний дух вражає.

З чоловіком бачмося рідко, тому що він у Харкові. Іноді я приїжджаю, іноді він. Це вплинуло на психологічний стан. Психологічно важко в 40 років жити з батьками, коли є своє житло, на яке я заробила чесною працею. Важко дітям. Ми ще не знаємо, яким боком це вилізе, але це згуртувало нашу родину, показало що важливо, а що ні, коли твоє життя і життя твоєї родини помістилося в одну сумку.

Однозначно, перемога за нами. В майбутньому будемо жити мирно, з повагою до себе і до оточуючих, з відповідальністю за життя, з честю. Будемо цінити кожен день те, що в нас є. Треба пам’ятати, якою ціною дістається цей мир.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Харків 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло діти внутрішньо переміщені особи перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій