Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Наталя Григор’єва

«У Донецьку я вийшла з дітьми на ринок, і ми потрапили під обстріл»

переглядів: 736

Як і багато моїх земляків, через війну, що почалася в рідному місті, я вимушена була «емігрувати». Поїхала до Одеси. Там я пройшла бізнес-курси для внутрішньо переміщених осіб, знайшла ідею для бізнесу, отримала грант і відкрила власний бізнес із виробництва дієтичних смаколиків із натуральних продуктів.

У Донецьку я була успішною бізнес-леді. 14 років пропрацювала в автобізнесі, займаючись закупівлею аксесуарів і запчастин для великих автомобільних компаній. У мене три вищі освіти: фінансова, економічна, юридична. Як я почала працювати з машинами? Прийшла в один з автоцентрів у Донецьку, мене побачив директор, розгледів потенціал і взяв на роботу.

2014 рік для нас обіцяв бути радісним – навесні ми з чоловіком чекали появи на світ другого сина. Але насолодитися настільки прекрасною подією завадила війна!

Коли на Донбасі почалися трагічні події, я була в декретній відпустці. Молодший син народився в квітні. Якось улітку я з дітьми вийшла на ринок, і ми потрапили під обстріл. На моїх очах розірвало людину! У дитячому візочку опинилася чужа відірвана нога! Я пережила справжній шок і дуже хвилювалася за життя своїх дітей. Після повернення з прогулянки додому я за лічені години зібрала всі необхідні речі, найняла машину та виїхала.

Перш ніж облаштуватися в Одесі, я з двома синами прожила деякий час у родичів в Ізюмі та Слов’янську. А коли в жовтні з-за кордону в Україну повернувся чоловік, ми вирішили переїхати ближче до моря.

Після того, як я влаштувалася на новому місці, то вирішила втілити свою давню мрію – виготовляти дієтичну їжу з натуральних продуктів. І це незважаючи на те, що я – донеччанка, «технар» з трьома вищими освітами, які ніяк не пов’язані з гастрономією.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Донецьк 2014 Текст Історії мирних психологічні травми
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій