Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Сергій Миколайович Хімочко

«У будинку навіть всередині все було побите осколками»

переглядів: 666

Сьогодні мирно, а завтра знову брязкають, не знаєш, чого очікувати. У мене в будинку від вибухів подекуди порушилися стіни, треба все перекласти. Я не можу купити цемент, бо завтрашній день туманний і темний. До війни був живий батько – усе було, як за кам’яною стіною. У 2018 році він помер, я залишився сам.

Живу з дружиною в батьківському домі. Наш будинок пошкоджений, він на лінії розмежування, там стріляють, тому я там не показуюсь. Багато хорошого й цінного пропало. Задовго до цього приготував усе обладнання – у нас два підвали. Як починають стріляти, нам залишається тільки забігти туди – і все.

З одинадцятого числа, із самого першого дня, коли почали бахати, я забрав дружину й вивіз в Ялту. Там пересиділи, поки не звільнили Мар’їнку, у серпні ми повернулися.

У нас була зруйнована територія біля будинку, дах, жодного цілого вікна не залишалося. Тут теж тричі міняли скло, рами були пробиті, четверо дверей поставив, поміняв на пластикові. Усе було побито осколками. А тепер стіну потрібно перекладати. Я і в своєму будинку все перекладав, прибрав усі пошкодження, замінив вікна на металопластикові. Тут навіть усередині було пробито осколками.

Вода пішла цілодобово, а до чотирнадцятого вода була тільки годину, із восьмої до дев’ятої ранку. Купували воду за гроші. А в чотирнадцятому стала йти цілодобово.

Відчували себе в безпеці, поки до кордонів не почали підганяти озброєння й техніку. Тепер чую, що біля Чернігівської області [підганяють техніку], в інших місцях теж. Тепер став відчувати себе в небезпеці. А перед цим ніби все було нормально.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Мар'їнка 2014 2018 2021 Аудіо Історії мирних чоловіки 2014 обстріли втрата близьких вода обстріли Донецька 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій