Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Катерина Самарська-Сагайдаченко

«У день нашого розпису ми чули постріли»

переглядів: 682

У Луганську я вела яскраве й насичене життя – адже я — професійна співачка, яка віддала понад 10 років естраді. Але коли на Донбасі стали стріляти, я зі своєю сім’єю змушена була залишити затишний двоповерховий будинок, роботу й колишній спосіб життя.

У червні 2014 року я вийшла заміж. Але насолодитися сімейним щастям не вийшло – до Луганська прийшла війна. У день розпису почали літати літаки, ми чули постріли. Потім було захоплення будівлі СБУ, військових частин. За два дні ми виїхали, і в Луганськ я більше не повернулася, хоча планувала.

За контрактом я полетіла співати до Китаю, а мій чоловік Олексій – професійний футболіст – на півроку поїхав грати до Казахстану. Мої батьки й сестра переїхали до Харкова. Спочатку, звичайно, ми сподівалися, що війна ось-ось закінчиться, і ми повернемося додому... Коли в нас закінчився контракт, ми з чоловіком повернулися до України, вже до Харкова, до рідних.

Звичайно ж, спочатку було дуже важко. Наймана квартира, безробіття. Щоб остаточно не впасти в зневіру, не втратити розум від безсилля й туги за домівкою, я вирішила чимось зайняти себе. Зупинилася на випічці тортів і тістечок.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Луганськ 2014 2016 Текст Історії мирних жінки 2014 переїзд безпека та життєзабезпечення внутрішньо переміщені особи
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій