Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олег Іванович Юрченко

«В аптеках не стало ліків, виникли перебої з електроенергією»

переглядів: 108

У мене є дружина, двоє дітей і мати. Ми жили в місті Токмак Запорізької області.

24 лютого прокинувся від звуку ракет, які пролетіли над містом. Перше, про що подумав, – треба заправити автомобіль, щоб було на чому виїжджати.

У нас було господарство й город, тому ми мали що їсти. У перші дні війни в аптеках не стало ліків. Виникли перебої з електроенергією. Але це можна було витримати.

Найважче було змиритися з тим, що на нашу землю прийшли загарбники.

Одразу, як окупанти з’явилися в нашому місті, ми прийняли рішення виїжджати. Але спочатку потрібно було вирішити, що робити з господарством, куди подіти котів і собак, домовитися, до кого їхати. Коли розібралися з усім, поїхали до доньки в Запоріжжя.

В окупованому Токмаку залишилася сестра. Вона доглядає дідуся, якому 86 років. Інколи з нею немає зв’язку по кілька днів.

Ми перетнули десять блокпостів. На кожному показували документи, багажник, речі які везли з собою. Це було важче морально, ніж фізично.

Я пенсіонер, мати теж на пенсії. Дружина дистанційно працює бухгалтером. Сподіваємося, що війна скоро закінчиться і ми повернемося додому.

Після перемоги все буде добре, бо Україна заслуговує на це.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Токмак 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення непродовольчі товари літні люди (60+) внутрішньо переміщені особи перший день війни розлука з близькими окупація фільтрація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій