Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ліна Гусакова

«Жах війни трансформувався в бронхіальну астму мого сина»

переглядів: 1096

Наша багатодітна сім'я (старша дочка Таїсія семи років, двійнята Єгop і Матвій, яким на початок відомих подій було по три рочки) після початку бойових дій безпосередньо в Донецьку в повному складі вирушила на Азовське узбережжя. Була надія, що безумство припиниться якнайшвидше, але не судилося.

Після найтривалішого відпочинку, який випадав за останні десять років, ми повернулися додому на хвилі Мінських домовленостей між протиборчими сторонами.

Як виявилося, перемир'я було так собі, і ми були змушені орендувати квартиру в тиловому, спокійнішому районі міста (самі живемо на південно-східній околиці), щоб хоч якось захистити дитячу психіку від осатанілих звуків розривів і залпів.

Ми з чоловіком обговорювали можливість виїхати, але, зважуючи й оцінюючи всі аспекти цього заходу, вирішили залишитися на рідній землі. На користь саме такого вибору були цілком об'єктивні причини, як-от:

•        погане матеріальне становище сім'ї;

•        наявність батьків пенсійного віку (які навіть не замислювалися про який-небудь переїзд);

•        відсутність гарантованої роботи з прийнятною оплатою на новому місці;

•        необхідність орендувати житло для п'ятьох людей, четверо з яких утриманці.

У результаті чехарди між рідним, затишним будинком і орендованою квартирою, а також потрапляння всієї родини під артилерійський обстріл (двічі в нічний час безпосередньо поруч з місцями розривів), діти дістали важку психологічну травму.

У наймолодшого, більш вразливого та тендітного Матвія наслідки перенесеного жаху трансформувалися в бронхіальну астму.

У старшої дочки Таїсії, якій виповнилося десять років цьогоріч, також було своєчасно виявлено захворювання схожого характеру.

Участь «Допоможемо» в лікуванні моїх дітей

Тут слід особливо виділити роботу благодійної організації «Допоможемо». Донецький лікар-алерголог, побачивши важке матеріальне становище сім'ї (препарати для лікування дорогі й курс приймання становить досить тривалий час), порекомендувала мені зробити запит про допомогу для лікування виявлених захворювань до Фонду «Допоможемо».

Ця благодійна організація у важкий для всіх час відразу ж відгукнулася та прийшла на допомогу багатодітній родині. Щирі слова подяки та поваги до всіх працівників і організаторів Фонду.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Донецьк 2014 2017 Текст Історії мирних жінки діти психологічні травми обстріли здоров'я
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій