Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Віра Юдіна

«Уток побило, сено сгорело, корову убило»

переглядів: 620

Від селища Новолуганське до лінії зіткнення декілька кілометрів. Війна принесла багато бід і потрясінь. Доводиться жити в напівзруйнованому будинку.

Воно здалеку було, усе гуркотіло, а потім у липні 2014-го і до нас прийшла біда. Обстріл був, у нас корів побило. І вбило корову, мало чоловіка мого не вбило, тоді просто трішки затримався вдома.

Навколо теж були обстріли. Наш будинок постраждав 18 грудня 2017 року – двері, що ведуть у двір, дах, вікна повибивало, рознесло, досі забиті вікна в кухні. Вікна пластикові ставили, дах зробили, тому що в нас дах підняло. Гараж обвалився, його ніхто не лагодить, вже зруйнувався.

Чоловік помер рік тому, у 2020-му. У мене підірване здоров’я, нерви. Коли нас побило й корову вбило, я з підвалу не виходила 2 місяці. Після цього в мене стався важкий інфаркт, після цього аневризма залишилася та тромб. А за що я буду робити операцію? Родичі мені допомогли – зібрали гроші, залізяка зараз у серці стоїть. І ось зараз ходжу з аневризмою, важко мені спеку переносити.

Вікна забиті в кухні. У будинку вставляли, а в кухні ні. У гаражі стінка впала, вона підперта, дід підпер стовпчиками, а вхід у підвал через гараж. Ось заходиш і боїшся. Качок тоді побило, сіно згоріло, корову вбило.

Як жив усе життя мирно, було все, не замислювався, що таке може бути. Хочеться швидше припинення цього. Хоч би вже був порядок...

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Новолуганське 2014 Аудіо Історії мирних жінки пенсіонери 2014 зруйновано або пошкоджено житло втрата близьких безпека та життєзабезпечення житло літні люди (60+)
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій