80-річна Антоніна Судакова загинула в Ізюмі під завалами будинку на Першотравневій, 2. Невпинні обстріли й декілька влучань у п’ятиповерхівку змусили людей переселитися в укриття. Антоніна Микитівна перебралася туди з квартири з невісткою. За тиждень до трагедії в це укриття переселився також її син. Усі втрьох вони загинули 9 березня 2022 року, коли російські війська вкотре обстріляли цей будинок. Не вижили і півсотні сусідів, що також були там.

Усміхнена й добра – такою Антоніну запам’ятали в Ізюмі

Антоніна Судакова вже понад два десятиліття була на пенсії. Останні роки через слабке здоров’я багато часу проводила вдома. А коли виходила, то чи не на кожному кроці зустрічала знайомих.

«Нам варто було вийти за двері, і з нею віталися всі. Таке відчуття, що її всі знали. Я питав: «Ба, як так?» А вона: Я з ними колись працювала, у нас у колективі було 10 тисяч людей!» , – розповів онук Дмитро. До пенсії Антоніна Микитівна багато років працювала на Ізюмському оптико-механічному заводі.

Коли Антоніні вистачало сил, вона з сусідками доглядала квітник перед будинком. Шукала рідкісні рослини, щоб всі дивувалися красі. Квітів у квартирі не сприймала, завжди казала, що вони мають бути живі і рости на клумбах. Бабуся Антоніна любила й комп’ютерні ігри. Син-програміст навчив її користуватися комп’ютером та інтернетом, а от самі ігри вподобала слідом за онуками.

Усміхнена й добра – такою Антоніну запам’ятали в Ізюмі.

В Антоніни Судакової залишилися онуки. Вони тривалий час, коли з Ізюмом не було нормального зв’язку, шукали хоч якусь звістку про своїх родичів, які опинилися під завалами будинку на Першотравневій, 2.

Джерело: платформа пам’яті “Меморіал” https://www.victims.memorial/