Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Марія Анатоліївна Никифорова

«Усі речі з «минулого життя» залишились в окупації»

переглядів: 49

На початок російського вторгнення я перебувала у своєму рідному місті Гола Пристань, Херсонська область. Це був рік, коли я закінчувала 11 клас, і мені потрібно було думати про свою майбутню спеціальність. Але війна вирішила все за всіх, і це стало вже не таким важливим.

Я памʼятаю той день як ніколи, тоді ще треба було йти в школу, але я прокинулася від десятків дзвінків та новин по телевізору, і одна тільки фраза перевернула наше життя : «Вставай, війна почалася…». У мене був шок, я чула вибухи, та і за один день ми вже були в окупації. Була якась безвихідь, почуття тоді були змішані: тимчасовий розрив з рідними, вступ до ВНЗ, підрив Каховської ГЕС, в результаті якого затопило мій дім.

Зіткнулася з нестачею житла, тому проживаю в гуртожитку. Війна позначилася тяжко, бо ми втратили наше житло та все життя, що було до війни. Зворушило, коли наші хлопці звільнили частину Херсонської області та мої близькі виїхали з окупації.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Гола Пристань 2023 Текст Історії мирних молодь переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення освіта розлука з близькими окупація 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій