Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Надія Азарова

"Уламками снарядів, що скрізь вибухали, їй розірвало голову"

переглядів: 25

Надія Азарова загинула 15 березня 2022 року внаслідок російського обстрілу приватного будинку у Маріуполі. Їй було 33 роки.

Від снарядів, що скрізь вибухали, їй розірвало голову

Вона з однорічним сином Данилом і чоловіком Артуром жили у мікрорайоні «Східний», який російські військові обстріляли вже 24 лютого – у перший день повномасштабної війни. Тож сім’я переїхала до будинку матері Артура – у селище Волонтерівка Кальміуського району. Проте звідти теж довелось виїхати, адже там зникли вода і світло. До того ж чоловік вважав, що в центрі міста буде безпечніше. Була надія і на «зелений коридор» та евакуацію. Так уся родина переїхала до приватного будинку знайомих на вулицю Матросова у Центральний район.

14 березня під час авіаудару по сусідньому будинку від вибухової хвилі загинув чоловік Надії, Артур. Його мама з молодшим сином отримали поранення і потрапили до лікарні.

Наступного дня, 15 березня, загинула Надія.

«Надя сиділа біля вікна, коли обстріляли будинок. Від снарядів, що скрізь вибухали, їй розірвало голову… Надюшу закопали у дворі мого дому», – розповіла свекруха Ірина.

У квітні 2019 року Надія і Артур одружилися. Жінка працювала на комбінаті «Азовсталь». Під час повномасштабної російського вторгнення перебувала у декреті. На той момент її синові Данилу був 1 рік і 3 місяці.

«Надюша завжди чогось прагнула. Була люблячою мамою, дружиною і просто розумницею. Мала два червоні дипломи, які тепер катаються зі мною по світу. Данилу вже три роки. І він мене називає бабусею і мамою, а в мене ще сильніше розривається серце. Діти так і не встигли почути ці довгоочікувані слова «мама» і «тато», – додала Ірина.

У Надії Азарової залишилися син, брат, батьки, свекр і свекруха.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення перший день війни Обстріли Маріуполя Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій