Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ганна Акименко

"Українці завжди залишалися разом і підтримували один одного"

переглядів: 36

Акименко Ганна, вчитель
КЗ “ЦДЮТ 4” Харківської міської ради
Надихнула на написання есе Рогаліна Н.М.

"Чому бути українкою - це моя суперсила?"

Україна - це країна, яка славиться своєю багатою культурною спадщиною, глибокими історичними коріннями і гострими національними традиціями. Бути українкою - це бути частиною цього унікального світу, і це дарує мені низку суперсил.

По-перше, українська культура наділена великою силою спільноти та солідарності. Незважаючи на всі випробування і труднощі, які стикалися наші предки, українці завжди залишалися разом і підтримували один одного. Ця солідарність і прагнення до спільного блага - це суперсила, яка допомагає нам подолати будь-які труднощі і досягати нових вершин.

По-друге, українська мова - це скарб, який дорогий кожному українцю. Вона є символом нашої ідентичності та національної гордості. Здатність володіти українською мовою дарує мені можливість спілкуватися з іншими українцями та виражати свої думки та почуття унікальним способом. Це суперсила, яка допомагає мені зберігати нашу мову та культуру для майбутніх поколінь.

По-третє, українська історія насичена героїзмом і відвагою наших предків. Ми боролися за незалежність та свободу протягом багатьох століть, та боряться і зараз. І ця духовна спадщина стала невичерпним джерелом натхнення. Бути українкою означає носити в собі спадок цих героїв і надихати себе на досягнення великих цілей.

Також, бути українкою в цей важкий період означає мати глибокий патріотизм, гордість за свою країну та бажання захищати її незалежність і територіальну цілісність. Наша солідарність і патріотизм об'єднують нас в групу, яка готова стояти пліч-о-пліч і захищати Україну від будь-яких загроз, допомагаючи військовим, ветеранам, безпритульним та пораненим, допомагати тваринам, переселенцям – усім портебуючим!

По-четверте, українки виступають як символ національного єднання та спрямовують свою силу на зміцнення духу країни. Вони роблять все можливе, щоб зберегти та передати українську культуру та мову наступним поколінням, щоб забезпечити збереження національної ідентичності.

Україна - це не лише країна на карті, це світогляд і спадок, яким я пишаюся і який надає мені суперсилу. Бути українкою - це мати унікальну можливість впливати на світ навколо себе, носити в собі цінності, які передавалися з покоління в покоління, і робити світ кращим місцем.

Отже, бути українкою - це моя суперсила, яка допомагає мені бути сильною, гідною та гордою представницею цієї великої культури і нації.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Харків 2022 2023 Текст Історії мирних жінки безпека та життєзабезпечення Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій