Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Яна Евгенівна

«У сина була контузія»

переглядів: 109

Війна зруйнувала наше життя. До війни в нашій родині був бізнес, житло, авто. Все це зруйнувала росія. Будинок наш зруйнований, пограбований. Бізнес - вивезений в росію окупантами. Авто забрали військові росії. З 28.02 по 18.03.22 ми прожили в підвалі приватного будинку у Маріуполі в Лівобережному районі. Цей будинок розташований по Таганрозькій трасі. По одному із шляхів наступу росіян. Чудом залишились живі. У сина (на той момент йому було 14) була контузія. Виїжджали з Маріуполя під час активних бойових дій. Зараз живемо в Рівненській області. Доньці 12 , сину 15. Їх батькові (ми розлучені з їх батьком ) ампутували ногу.

Вразила кількість загиблих. Коли ми виїжджали і проїхали до 5 км - я нарахувала більше 100 трупів. Контузія сина - коли зв'язку немає, можливості звернутися до лікаря немає. А ти дивишся на свою дитину і нічого не можеш вдіяти. Залишиться без даху над головою. Адже ми виїзжали в нікуди. Тобто в нас не було плану, куди саме ми їдемо. Головне, що в Україну.

Ми жили в блокаді. Не було ліків, не було лікарів, обмежений запас води. Їжа в нас була. А от з усім іншим були певні проблеми. Багаторазово. Кожен з моїх дітей були і жили під час бомбардувань ворожої артилерії та авіації. Розірванні, пошматовані люди, понівечені будинки. Всьому цьому вони були свідками.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 2023 Текст Історії мирних жінки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло поранені обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я житло робота неповні сім'ї сім'ї з двома і більше дітьми діти Обстріли Маріуполя окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій