Тіло 35-річного Максима Ліщинського знайшли в квітні 2022 року у лісосмузі у Бучі. Він лежав біля своєї автівки з вогнепальними пораненнями тулуба. На задньому сидінні було тіло односельчанина Сергій Пилипенка, якому окупанти прострелили голову.

У січні перед повномасштабною війною одружилися

«Коли почалася повномасштабна війна, Максим не міг сидіти вдома. 25 лютого він ще передавав нашим хлопцям у Гостомель продукти, а потім сказав: «Я не можу дивитися, як окупанти захоплюють рідне село, околиці, і хочу записатися в тероборону». 27 лютого вранці поїхав із Мироцького. Останній раз ми спілкувалися 28 лютого, відтоді зв'язок зник.… У свідоцтві про смерть дата загибелі – березень 2022 року», – розповіла Наталія Ліщинська, дружина.

Максим народився на Сумщині. Навчався у школі-інтернаті. Після 9 класів пішов працювати. Багато років жив зі сім’єю у селі Мироцьке Київської області. Був автомеханіком. Мав свою майстерню вдома, де ремонтував і приводив до ладу машини, двигуни, коробки передач. Дуже любив свою справу. Іноді їздив на риболовлю. Любив проводити час із дітьми: разом відпочивали на природі чи просто гуляли.

«Він був веселий, доброзичливий, чуйний. Хто б що не попросив – завжди намагався допомогти. Ми були разом у цивільному шлюбі понад 16 років. У січні перед повномасштабною війною одружилися, але так і не встигли пожити», – розповіла Наталія.

Максима Ліщинського поховали у Мироцькому. У нього залишилися батьки, дружина, діти, брат та інші родичі.

Історія з instagram каналу Victims of russia.