Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Алла Володимирівна Яценко

«У перший день війни загинув мій однокласник»

переглядів: 138

Мені 55 років. Я заміжня. Живу в місті Охтирці Сумської області. Донька та зять на війні. Їхній син живе зі мною. 

Я ще в ніч з 23 на 24 лютого зрозуміла, що трапиться щось погане. Не спала до четвертої години ранку. Потім заснула, але через пів години мене розбудив телефонний дзвінок. Зателефонувала донька з Києва і сказала, що почалася війна. Я була на лікарняному, а чоловік поїхав на роботу. В обід він повернувся й сказав, що в місто ввійшла російська армія. Біля військової частини відбувся бій, була стрілянина в місті. Того ж дня загинув мій однокласник. 

Мене шокувала реакція близьких, які живуть в росії. Вони говорили: «Ви надивилися телевізора. Ніхто на вас не нападав. Це пропаганда».

Я зняла на відео вибухи й надіслала їм. Пояснила, що вибухи були зовсім поруч, я бачила їх з вікна свого будинку. Але навіть це їх не переконало. 

Я виїжджала разом з онуком. Забрала його з Києва. Ми стояли в заторі шість годин. Мене приємно вразило, що ніхто не сварився, не лаявся. Ночували в гуртожитку. Там нас добре приймали. Повернулися додому, коли в Охтирці стало тихіше. Зараз відносно спокійно. Я працюю. 

Хочеться вірити в те, що цього року війна закінчиться. Мрію про вільну Україну й про те, щоб усі наші захисники повернулися додому живими.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Охтирка 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло діти внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій