Проти ночі 16 вересня 2023 року російські військові викрали Анастасію Саксаганську та її чоловіка Валерія з власного дому на вулиці Комарова у тимчасово окупованому селі Малі Копані на Херсонщині. Маленька донька подружжя Маргарита залишалася в будинку, поки її маму й тата забирали.

У неї просто забрали життя…

Невдовзі Анастасію знайшли загиблою у лісі поблизу села Раденськ Олешківської громади. Жінку вбили пострілами в голову. У Копанях знайшли тіло її чоловіка Валерія. Знайомі родини кажуть: причиною вбивства подружжя може бути їхня відмова співпрацювати з окупантами та отримувати російські паспорти.

Анастасії Саксаганській було 25 років. Вона здобула медичний фах за напрямом акушерська справа. Працювала медичною сестрою-анестезіологинею у перинатальному центрі ІІ рівня імені Клименка в місті Херсон. Разом із чоловіком виховувала донечку Маргариту. Анастасія любила відпочинок зі сімʼєю та друзями. Її пригадують веселою, людиною із гарним почуттям гумору.

«Анастасія багато жартувала і сміялася. От дійсно те, чим вона запаʼмяталася, – це своїми усмішками, сміхом. Вона була легка на підйом, охоче погоджувалася десь іти, щось робити. Легко входила в нові компанії. Ми разом навчалися в медичному, в одній групі. Вона так мріяла про весілля, дитинку… У неї просто забрали життя», – сказала одногрупниця Анастасії Саксаганської, Валерія Нікітюк.

«Настя була сонечком у нашому колективі, завжди усміхнена і життєрадісна», – додала колега загиблої Антоніна Пшенична.

В Анастасії Саксаганської залишилися донька, мама, сестра та інші рідні. 

Історія з instagram каналу Victims of russia.