Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ольга Михайлівна Друзь

«У нашу квартиру влучив снаряд – вона згоріла»

переглядів: 146

Ольга Михайлівна до 20 березня залишалася в окупованому Маріуполі. Разом з сином-підлітком під обстрілами ходила по воду, бо боялася залишати його одного. Виїхати вона наважилася після того, як її квартира згоріла від влучання снаряда

Ми з сином живемо зараз у Броварах, а батьки залишилися в Маріуполі. 

Я довго не могла повірити в те, що почалася війна, поки на роботі не сказали, що завод закривають.

У нас був запас їжі, нам вистачало. Дитина їла, а я так нервувала, що не могла – схудла на 10 кілограмів. По воду ходила під обстрілами до криниці. Сина боялася залишати одного, тому брала його з собою. А потім, коли у нашу квартиру влучив снаряд і вона згоріла, ми з подругою, у якої була така ж ситуація, не витримали і вирішили вибиратися з міста.

Виїжджали на автомобілі 20 березня. Дуже боялися пробити колеса, бо вся дорога була в уламках.

Дітям очі закривали, щоб вони не бачили того, що відбувалося навколо.

Складно було знаходитися в окупованому Бердянську, бо багато тамтешніх людей підтримувало росію. Ми не могли нічого сказати і навіть слухати в авто ту музику, яка подобається. Побули там до травня, а потім волонтери допомогли нам доїхати до Запоріжжя. У Дніпрі місяць жили, зрештою приїхали в Бровари. Тут живуть родичі мого колишнього чоловіка.

Зараз не працюю, бо не можу залишити сина одного вдома. Моєму хлопчику 11 років, він навчається онлайн. У нашому домі все на електриці, тому він самостійно навіть їсти собі підігріти не може. 

Хочеться, щоб скоріше закінчилася війна. Думаю, що це трапиться навесні 2023 року і в нас буде мирне майбутнє.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення вода житло робота неповні сім'ї діти внутрішньо переміщені особи перший день війни Обстріли Маріуполя їжа розлука з близькими окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій