Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Євгенія Гаврилівна

«У нас тільки перевірили документи, як почався обстріл і влучило в автобус»

переглядів: 472

Мешканка Валуйського працювала на заводі в Луганську, під час активного обстрілу потрапила під бомбардування і вже побоялася повертатися на роботу. З того часу довелося не один день провести у підвалі. Коли ж нерви не витримали, Євгенія Гаврилівна поклалася на долю і не спускалася більше під землю.

Для нас війна розпочалася 2 червня. Тоді з літака у Луганську обстріляли вулицю Коцюбинського та загинула жінка з нашого заводу. З того й почалося. Потім полетіли літаки на Кондрашівку, а після цього почалася стрілянина із гармат.

Якось, коли Луганськ сильно обстрілювали, нас раніше відпустили з роботи. Ми думали, що не зможемо переїхати через Донець, але переїхали. У нас тільки перевірили документи, як розпочався обстріл і влучило до автобуса. Ми закричали. Поранені були. Нас тоді військові до підвалу загнали. Тільки вийдемо, а обстріл знову починається, хлопця поранило у живіт. Я, дякувати Богу, не постраждала. Звідти нас машинами розвозили, кого до лікарні, кого додому. Я додому вся брудна повернулася після того, як ми то залазили в підвал, то знову вилазили. Тоді я більше не змогла їздити на роботу, дуже вже страшно було. І лишилася без роботи.

У хаті уламками шифер побило і трубу від грубки повалило. Зараз відновлюємо.

Ми місяцями у льоху жили, а потім у мене терпець урвався. Вирішила: буде що буде. З того часу в будинку була. За вісім років нерви розшатані.

У мене два сини, онук та внучка. Донька та дружина меншого виїжджали під час сильних обстрілів. Коли тут стріляли, дітлахи плакали.

У Луганську у мене брат живе, але він не зміг навіть до мами на похорон приїхати у грудні минулого року.

Життя круто змінилося. Навіть зараз не дуже безпечно. Буквально минулого тижня стріляли трохи далі від нас, але вікна тремтіли. Там два будинки розбило.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Валуйське 2014 2021 Текст Історії мирних жінки діти зруйновано або пошкоджено житло поранені обстріли втрата близьких розлука з близькими Обстріли Луганська
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій