Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Кирило Юрійович Ляшенко

«У нас хотіли забрати машину, коли ми виїжджали з Маріуполя»

переглядів: 231

Кирило виїхав з батьками з Маріуполя в Київ, бо він тут навчається і має знайомих. Зараз його сім’ї дуже важко, бо, як і більшість маріупольців, вони залишилися без житла і будь-яких засобів для існування. Проте хлопець вірить, що війна врешті закінчиться і їхнє життя налагодиться.

Мені 18 років. Я з батьками жив у Маріуполі. Виїхали ми в кінці березня. Жили посередньо, заробляли. 

Ми до останнього залишалися в Маріуполі, бо вважали, що буде так, як у 2014 році – все пройде. Але не пройшло. Мій брат служив у територіальній обороні, і, коли їх розформували, він сказав нам, що буде дуже тяжко – потрібно виїжджати.

Ми їхали своєю автівкою. Представники «ДНР» хотіли відібрати її, але ми зуміли якось домовитися. Сама дорога пройшла спокійно, тільки багато блокпостів довелося проїжджати. Приїхали в Київ, тому що тут є знайомі, і я тут навчаюся.

Після всього пережитого залишилися психологічні травми, страх війни. Страшно було, коли ракети літали, а ми не знали, що робити. Все було розбито, не було гуманітарного коридору. А ще нам довелося хоронити наших сусідів.

З приємних моментів – мене дуже тішить те, що люди змогли об’єднатися. Ми готували всі разом їжу, ділилися усім, що було.

Зараз у нас немає дому, немає ніякого заробітку, але якось живемо, віримо у краще.

Сподіваюсь, що Маріуполь повернеться до складу України, війна закінчиться і все буде добре.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки молодь 2014 переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення житло внутрішньо переміщені особи Обстріли Маріуполя їжа 2022 окупація фільтрація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій