Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ірина Зуй

"У морзі сказали, що на родину упала плита, і вони загинули миттєво"

переглядів: 38

42-річна Ірина Зуй загинула разом із сином та чоловіком в Маріуполі. Сім’я переховувалася у підвалі багатоповерхівки на проспекті Миру, 127. На перший під’їзд цього будинку вранці 11 березня 2022 року російський літак скинув бомбу.

У морзі сказали, що на рідних упала плита і вони загинули миттєво

Ірина народилася у Макіївці. За кілька років до повномасштабної війни разом із сином і чоловіком переїхала до Маріуполя. Мешкали в орендованій квартирі у пʼятиповерхівці на вулиці Купріна в Центральному районі. Мріяли купити власне житло. У Маріуполі Ірина працювала продавчинею, була майстринею манікюру.

«Ірина була душею компанії. Веселою, завжди з усмішкою. Була дуже працьовитою, справедливою, чесною», – розповіла сестра жінки, Світлана.

«Вона була дуже контактною, постійно тримала зв'язок зі мною, класною керівницею сина. Ніколи не намагалася вигороджувати сина, якщо він щось накоїв», – пригадала загиблу класна керівниця її сина Ірина Шевченко.

6 березня 2022 року через обстріли загорівся під’їзд будинку, де мешкала Ірина Зуй із родиною. У їхній квартирі повилітали вікна. Ірина, її син Назар і чоловік Сергій були змушені шукати прихисток. Вони взяли найпотрібніші речі, свого папугу і спробували знайти місце у будівлі тепломережі. Але там уже було багато містян. Тому Ірина зі сином і чоловіком пішли до підвалу будинку №127, що на проспекті Миру.

11 березня близько 6.00 вранці на перший підʼїзд цієї багатоповерхівки російський літак скинув бомбу. Про загибель родини близькі дізналися через соцмережі у травні.

«Ми з мамою Сергія приїхали до Маріуполя. Нам сказали, що тих, кого дістали, відвезли до моргу біля ТРЦ «Порт-сіті». Поїхали туди. Підійшли до санітара. Попросили допомогти знайти тіла. Я боялася, що не впізнаю Назара, сестру та її чоловіка, адже ми два роки не бачилися. Санітар першим дістав Назара. Упізнала. Сергій був у темному костюмі. Ірина – в червоному. Тіла більш-менш збереглися. У морзі сказали, що на рідних упала плита і вони загинули миттєво», – розповіла Світлана.

В Ірини Зуй залишилися сестра і племінник.

Ірину, її чоловіка та сина поховали в Макіївці.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення діти перший день війни Обстріли Маріуполя Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій