Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ольга Миколаївна Дусь

«У мене на нервовому ґрунті через обстріли пропало молоко»

переглядів: 851

За три дні до початку бойових дій я була під Широкиним, ми косили сіно для господарства. Мені телефонують і кажуть: «У нас йдуть колони танків». І після цього почалося все. Але я до тієї території не наближалася. Там у мене була мама, брат і сестра. Вони сиділи під обстрілами. Усі розмови з ними зводилися до того, чи живі і як самопочуття.

Я саме в той час народила дитину. І в мене був страх, тому що з магазину вигребли всі продукти. Чим я буду годувати дитину грудну? У мене на нервовому ґрунті через обстріли пропало молоко.

Найперше, що неприємно було, – коли почалася війна, по центру міста почали ходити люди зі зброєю. Ідеш із дитиною на руках або у візочку, і вони із цими автоматами, вони ж у них опущені на рівні візочка. Ми в той час намагалися взагалі нікуди не ходити, але треба ж було то документи оформляти, то з дитиною виходити гуляти.

А потім мої рідні виїхали з тієї території, залишивши все, що роками було нажито. Там залишилися вдома сестри, брат і мама. Сестра одного разу поїхала забрати речі і мало не підірвалася на розтяжці. Тому дитину я попереджаю: ідеш – і нічого не чіпаєш. І щоразу боїшся за дитину. Тут ми не відчуваємо себе в цілковитій безпеці, тому що війна не закінчена. Але ж хочеться бути спокійними за своїх дітей, щоб вони могли вийти спокійно гуляти.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2014 Текст Історії мирних жінки 2014 переїзд зруйновано або пошкоджено житло безпека та життєзабезпечення внутрішньо переміщені особи Обстріли Маріуполя
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій