Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Денис Яцюк

"У мене забрали моїх дітей, найцінніше в житті"

переглядів: 52

41-річний Денис Яцюк загинув 3 березня 2022 року на Київщині. Він разом із рідними хотів виїхати з окупованої Северинівки до Умані на Черкащину. Дружина Анна з молодшою донькою Валерією їхали в одній автівці, а він зі старшою Аріною – в іншій. Поблизу Мотижина машини розстріляли російські солдати. Вижити вдалося лише наймолодшій дитині.

У мене забрали моїх дітей, найцінніше в житті

«Донька із зятем загинули на місці, а тяжко поранену в ногу Аріну і дивом неушкоджену Валерію окупанти розділили. Меншу привезли у Мотижин і залишили там. Сказали їй, що сестру полікують. Невідомо, скільки часу Валерія ходила там, стукала в двері, аж поки не підібрали інші окупанти і привезли у село Копилів. Потім ми її забрали звідти. Аріна загинула, її тіло вдалося повернути майже через рік», – додав тесть Дениса.

Денис Яцюк народився і жив у Києві. Працював інженером. Згодом змінив роботу – став логістом у компанії з виготовлення бетону. На дозвіллі любив рибалити.

«Ми дружили сім’ями, відпочивали разом. Денис був гарною людиною, спокійний, цілеспрямований, чуйний», – розповіла Оксана, подруга дружини загиблого.

«Вони приїжджали до мене в гості. Можу сказати лише хороше про зятя і доньку… У мене забрали моїх дітей, найцінніше в житті. Досі не можу оговтатися», – додав тесть Дениса.

Сім'ю Яцюк поховали в Умані.

У Дениса залишилися батьки, донька, брат із сім'єю, тесть та інші родичі.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Мотижин 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення сім'ї з двома і більше дітьми діти перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій