Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Аріна Яцюк

"Її тіло вдалося повернути майже через рік"

переглядів: 19

Вранці 3 березня 2022 року російські солдати розстріляли дві автівки поблизу села Мотижин на Київщині. У них їхала родина Яцюк: мама Анна, батько Денис і їхні неповнолітні доньки – 15-річна Аріна й 8-річна Валерія. Вижити вдалося лише наймолодшій дитині.

Вижити вдалося лише наймолодшій дитині

«Донька з сім'єю хотіли виїхати з окупованої Северинівки до мене в Умань. Вони спробували прорватись через Житомирську трасу, коли натрапили на російський бронетранспортер. Донька із зятем загинули на місці. Тяжко поранену в ногу Аріну і дивом неушкоджену Валерію витягнули з машини. Їх розділили – молодшу привезли у Мотижин і залишили там. Щодо старшої – сказали, що її полікують... Валерія ходила по селу, стукала в двері, аж поки її підібрали інші окупанти і привезли до місцевих жителів у село Копилів. Потім ми її забрали. Аріна загинула. Її тіло вдалося повернути майже через рік», – розповів дідусь дівчинки.

Аріна Яцюк народилася в Києві. Навчалася у 9-му класі школи №249. Була товариською, захоплювалась малюванням, любила подорожувати разом із рідними.

«Аріна мала собаку, якого дуже любила. У неї було багато подруг, ходила з ними гуляти, в кіно. Захоплювалася макіяжем», – додала про дівчинку Оксана, подруга її мами.

Сім'ю Яцюк поховали в Умані.

В Аріни залишилися сестра, бабуся, дідусі, тітка, дядько та інші рідні.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Мотижин 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення діти перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій