Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Сергій Сергійович Карасюк

«У мене були заможні батьки, а тепер їм нічого їсти»

переглядів: 142

Сергій задовго до війни переїхав з Маріуполя, але всі його близькі в окупації.

Я сам із Маріуполя, там народився, прожив усе життя, але декілька років тому переїхав. Там були мої рідні, там залишилося три будинки, квартира. Війна змінила моє життя докорінно: раніше в мене були заможні батьки, а зараз мені потрібно відсилати їм всі гроші, щоб вони могли себе прогодувати. Мені 34 роки. Зараз я проживаю у Львові.

24 лютого я був у Києві, мені о шостій ранку зателефонувала господарка квартири, яку ми орендуємо з жінкою, і сказала, що почалась війна. Коли все почало до нас наближатися, ми зрозуміли, що можемо загинути, і я повіз жінку до Тернополя. Вона хотіла до Польщі, але я її не пустив.

Шокувало, коли в нашому місті коло Драмтеатру було написано «Діти», але росіяни скинули туди бомбу, в якій було більше тонни тротилу.

Там стільки загинуло людей, що важко уявити! Усього в Маріуполі було приблизно 100 тисяч загиблих. Це просто жах.

Мої рідні залишилися в Маріуполі, ми зараз рідко підтримуємо зв'язок. Моя квартира ціла, один дім майже неушкоджений, в іншому дах пробило, а ще один вщент розбитий.

Я думаю, що ця війна триватиме до 2024 року й торкнеться кожної родини в Україні. І от коли торкнеться кожної родини, тоді ми й переможемо. Що стосується моїх планів на майбутнє, я допомагатиму людям, буду відновлювати Україну, підіймати економіку країни, а можливо, навіть піду на фронт.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки молодь переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло внутрішньо переміщені особи перший день війни Обстріли Маріуполя розлука з близькими Обстріли Києва
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій