Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Мантас Кведаравічюс

"Його розстріляли, а тіло викинули"

переглядів: 660

Мантас Кведаравічюс – 45-річний режисер-документаліст із Литви. У 2016 році він зняв фільм «Маріуполіс» про війну на Донбасі. Цей фільм називають людською історією на тлі історичних потрясінь. Він отримав міжнародне визнання на Берлінському кінофестивалі.

Його розстріляли, а тіло викинули

«Він так і не зняв продовження фільму про Маріуполь. Історія талановитого режисера та неймовірної людини Мантаса Кведаравічюса має лягти тепер в основу фільму його пам'яті», – написала українська журналістка Альбіна Львутіна.

Під час великої війни в Україні він працював в окупованому росіянами Маріуполі, щоб зняти продовження стрічки «Маріуполіс». Там Мантас Кведаравічюс і загинув. Російські військові взяли режисера в полон. Згодом його розстріляли, а тіло викинули. Дружина Мантаса зробила неймовірне – вона змогла знайти під обстрілами його тіло у Маріуполі та вивезти до рідної Литви.

Світла пам'ять!


Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних чоловіки психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я перший день війни Обстріли Маріуполя 2022 полон
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій