Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Катерина

«У мене більше немає дому»

переглядів: 63

Катерина була в Маріуполі з родиною подруги. На щастя, вона вже не жила вдома, коли снаряд зруйнував її будинок

Я з Маріуполя. Навчалася в 11 класі, планувала випускний. Думала, куди вступати, жила мирним життям, яке мені подобалося.

Ранком 24 лютого я була вдома. Мене мама розбудила, сказала, що батько виїхав зі своєю військовою частиною. Я зібрала речі і перейшла до подруги. У неї був приватний будинок з маленьким погребом. Там перебувало близько восьми людей. Але в погребі було холодно, тому ми часто бігали в дім. Ховались лише коли  бачили, що неподалік кружляє літак.

У нас було все добре з їжею, ми її багато купили. Поруч була криниця, куди ми ходили набирати воду. Найтяжче мені було через те, що не було зв’язку. Я не знала, де мої батьки, і що з ними трапилося.

Я була шокована, коли дізналась, що на нашій вулиці стоять російські танки. Ми жили на п’ятому поверсі. Ракета влетіла через п’ятий поверх і дійшла до першого - тож тепер будинку немає.

Декілька разів нам говорили, що буде «зелений коридор». Люди з 15 березня почали виїжджати. Ми також спробували, але не виїхали – на дорозі було багато уламків, а запасного колеса в нас не було. Ми виїхали через два дні у Бердянськ. Там я зв’язалася зі своєю родиною, і ми вирішили, куди мені потрібно добиратися.

Наразі ми з подругою живемо в Києві. Вступили в університет, живемо в одній кімнаті. Я вірю, що у майбутньому усе буде добре.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних молодь переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло внутрішньо переміщені особи перший день війни Обстріли Маріуполя розлука з близькими окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій